Kommunpolitik

Vindkraft på Rävfjäll en del i kärnkraftsavvecklingen

Vänsterpartiet i Laxå välkomnar företaget Eolus Vind och markägaren Christofer Carlanders satsning på vindkraft på Rävfjäll i Laxå kommun. Vi kommer att göra det vi kan för att underlätta de politiska besluten för etablering säger Kenneth Lantz, gruppledare för Vänsterpartiet i kommunen.
Kärnkraften är osäker och farlig, därför ska den pågående kärnkraftsutvecklingen fortsätta. Det är den enkla slutsatsen efter incidenten i Forsmarks kärnkraftverk i början av augusti. Vänsterpartiet menar att ytterligare ett kärnkraftverk skall stängas under mandatperioden 2007-2010.

Vindkraftssatsningen på Rävfjäll ligger helt i linje med satsningar på förnybar energi i Sverige. Sådana satsningar kommer att leda till minst 170 000 nya arbetstillfällen till 2020. Energiomställning skapar arbete, det är dags att slopa föreställningen att en radikal miljöpolitik förhindrar en god ekonomisk utveckling, avslutar Kenneth.

Kopiera länk