Kommunpolitik

Äntligen Resecenter!

stationNu är äntligen beslutet om att starta upp byggnationen  av Resecentret vid Laxå järnvägsstation taget. Denna fråga har blötts och stötts under snart 25 år. Vänstern drev denna fråga redan inför valet 1988.

Nu är äntligen beslutet om att starta upp byggnationen  av Resecentret vid Laxå järnvägsstation taget. Denna fråga har blötts och stötts under snart 25 år. Vänstern drev denna fråga redan inför valet 1988.

Resecenter, Laxå-Turen och Länspendel är tre objekt som varit vänsterns hjärtefrågor i Laxå under lång tid. Nu skall Resecentret förverkligas, Laxå-Turen finns men behöver utvecklas mer med tätare turer.  Länspendeln ligger på dagordningen men inga beslut finns än.

Varför satsa på Resecenter när barnen och skolan behöver pengarna, undrar många? Vänsterpartiet ser satsningen på Resecentret som en satsning på barn och ungdom. Det är framför allt en satsning på säkerheten förvåra gymnasieelever. Kommunikationerna är också en förutsättning för att bl a barnfamiljer skall kunna bosätta sig i kommunen.

För vänstern i Laxå har alltid satsning på bra kommunikationer varit en av hörnstenarna för att kunna utveckla och stoppa utflyttningen. Vi tror fortfarande att det förhåller sig på detta sätt. Bra tågkommunikationer är också en klimatsatsning.

Kopiera länk